Mummon kesäsalaatti
22.6.2009
Saara Törmä
Paras kesäruoka on raikasta, yksinkertaista ja valmistuu nopeasti. Mummon kesäsalaatti sopii lomapäivään kuin nakutettu.
2 pääruoka- tai 6 pikkuannosta
- ½ varhaiskaali
- 2 ruukkua tai kerää salaattia, esim. lehtisalaattia, rucolaa
- 1 ruukku tilliä
- (3 luomumunaa)
Kastike
- 2 dl kermaa tai kasviskermaa
- 2 tl dijonin sinappia
- 2 tl sokeria
- noin 1/2 tl suolaa
- ripaus musta- ja valkopippuria
- 2 rkl luomusitruunan mehua
- Keitä munat kypsiksi (10 min), jos käytät niitä. Jäähdytä ja lohko munat.
- Silppua kaali, salaatit ja tilli. Nosta ainekset kulhoon.
- Tee kastike. Sekoita kerman joukkoon sinappi ja mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu. Tarkista maku.
- Valuta kastiketta salaatille ja nauti salaatti heti. Seuraksi sopivat ruisleipä, uudet perunat ja esim. paprika”silli”.