Kasvissilli
22.6.2008 18.30
Saara Törmä
Uudet perunat huutavat seuraansa kirpeitä ja suolaisia kyytipoikia. Paprikoista syntyy mainio, sinappinen "silli", joka sopii myös leivän päälle.
Paprikasilli
Liotusliemi
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 5 dl vettä
- 2–3 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Kastike
- 1 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 dl kasvisruokakermaa tai ranskankermaa
- 1/2 dl makeaa, tulista sinappia
- 1/2 dl luomusokeria
- 2 rkl luomusitruunan mehua
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 ruukku tilliä silputtuna
- Leikkaa paprikat muutaman sentin levyisiksi suikaleiksi ja nosta suikaleet purkkiin.
- Sekoita liotusliemen aineet kattilassa ja kiehauta liemi.
- Kaada kuuma liemi paprikasuikaleille. Kun paprikat ovat jäähtyneet, nosta purkki jääkaappiin. Anna maustua yön yli.
- Tee kastike. Mittaa kaikki aineet toiseen kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
- Valuta paprikoista liemi pois ja kaada päälle kastike. Anna paprikoiden maustua jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia.
- Nauti uusien perunoiden kanssa.