Viikuna-spelttisalaatti
11.12.2008 15.29
Saara Törmä
Helppotekoinen salaatti saa makunsa viikunoista, sitruunasta ja yrteistä.
6 annosta
- 2 1/2 dl spelttihelmiä
- 150 g kuivattuja, pehmeitä viikunoita silputtuna
- 1 sipuli silputtuna
- 1 ruukku basilikaa silputtuna
- 3/4 dl luomusitruunan mehua
- 3/4 dl rypsiöljyä
- noin 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl kuivattua minttua
- 1/2 tl mustapippuria
- Mittaa spelttihelmet kattilaan ja keitä kypsiksi, noin 1/2 tuntia. Jos haluat pehmeämpiä helmiä, hauduta niitä kannen alla vielä 1/2 tuntia.
- Huuhtele spelttihelmet lävikössä raikkaalla vedellä.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna salaatin makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.