Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
19.4.2012 9.37
Suomessa heitetään vuosittain 330–460 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin, arvioi maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, jonka Foodspill-hankkeen tulokset julkistettiin tänään torstaina. Eniten ruokaa päätyy roskiin elintarviketeollisuudessa (75–140 miljoonaa kiloa) ja kotitalouksissa (120–160 miljoonaa kiloa).
”Yhteensä hävikki on 10–15 prosenttia kulutetusta ruoasta”, sanoo tutkimuspäällikkö Juha-Matti Katajajuuri MTT:n tiedotteessa.
”Vaikka Suomi ei ole kärjessä ruokahävikin määrässä, niin haaskaamamme syömäkelpoisen ruoan osuus Suomen kasvihuonekaasupäästöistä on jopa prosentin luokkaa. Tämä tarkoittaa 500–1000 miljoonaa hiilidioksidiekvivalenttikiloa, täysin turhaan ilmaan töpräyteltynä.”
Seuraavaksi MTT selvittää jo käynnistyneessä Kuru-hankkeessa, mitkä keinot tuntuvat kuluttajista tehokkaimmilta ja helpoimmilta roskiin heitetyn ruuan määrän vähentämiseen.
Tweet