Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Emilia Pippola
Ruokaa ja roskaa. MTT selvittää, meneekö ruokaa pakkausten takia roskiin.
19.10.2011 10.52
Maa- ja elintarviketeollisuuden tutkimuskeskus MTT selvittää tänä syksynä käynnistyneessä hankkeessa ruokahävikin ja pakkausvalintojen välistä yhteyttä. Keskimäärin suomalainen heittää vuodessa yli 20 kiloa ruokaa roskiin.
”Analysoimme tarkemmin tuoteryhmäkohtaisesti erilaisia pakkausratkaisuja ja tutkimme, miten ne vaikuttavat siihen, kuinka ruoka säilyy kotitalouksiin asti ja tulee syödyksi”, tutkimuspäällikkö Juha-Matti Katajajuuri MTT:n tiedotteessa.
Tutkimuksessa verrataan 380 suomalaisen ostamien tuotteiden määrää ja pakkaustietoja siihen, kuinka paljon he heittävät ruokaa roskiin.
Hankkeen tavoitteena on tuottaa kaupalle ja pakkausalalle uutta tietoa pakkaussuunnittelun tueksi.
”Meidän on tärkeää olla mukana tämäntyyppisissä tutkimushankkeissa, joista saamme tietoa ratkaisujemme tueksi. Elintarvikkeita ei nykyisin ainakaan ylipakata. Ongelmallista on pikemminkin se, etteivät elintarvikkeiden pakkaukset kestä logistisessa jakeluketjussa. Lisäksi olisi tärkeää saada sopivat pakkaukset erikokoisille perheille”, sanoo Ruokakeskon pakkausasiantuntija Marju Erävaara.
Tweet