Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
29.1.2013 12.08
Yle Fem esittää tänään tiistaina toimittaja Patrik Skönin ohjaaman dokumentin Vem fixar biffen (Kuka tuo pihvin pöytään?), jossa käsitellään suomalaista lihateollisuutta.
Suomalaiset syövät enemmän lihaa kuin koskaan ennen, mutta samaan aikaan lihatuotanto on yhä vieraampaa tavalliselle kuluttajalle.
”Meidän mielikuvamme lihatuotannosta ja pienistä tiloista on sukupolven takaa. Todellisuus on tänä päivänä erilainen”, luonnonvarapolitiikan professori Pekka Jokinen sanoo Yle Femin sivuilla.
Liharuuan tuotanto nousi yleisen kiinnostuksen kohteeksi viime vuonna ilmestyneen Syötäväksi kasvatetut -kirjan myötä. Toimittaja Elina Lappalaisen kirjoittama kirja palkittiin muun muassa Tieto-Finlandialla.
Dokumentti esitetään Yle Fem -kanavalla tiistaina 29. tammikuuta kello 20–21.
ruoka  lihateollisuus 
Tweet