Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Laura Rämö
Kohtuudella. Pelkkä lihansyönnin puolittaminen vähentäisi huomattavasti päästöjä.
29.4.2014 9.40
Eläinperäisten tuotteiden käytön puolittamisella olisi Euroopassa merkittäviä vaikutuksia ympäristöön ja ihmisten terveyteen.
Global Environment Change -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan lihan, kananmunien ja maitotuotteiden kulutuksen puolittaminen muun muassa laskisi maatalouden kasvihuonekaasupäästöjä 25–40 prosenttia.
Tutkimuksen mukaan typpipäästöt laskisivat 40 prosenttia ja yhtä asukasta kohden vaadittava peltopinta-ala laskisi 23 prosenttia. Kasvisruokavalion edistämisestä olisi myös taloudellista hyötyä, sillä Euroopan vaihtotase kääntyisi viljatuotteiden osalta vientivoittoiseksi.
Lihankäytön puolittamisella vähennettäisiin tyydyttyneen rasvan saantia 40 prosenttia. Erityisesti punaisen lihan tiedetään kasvattavan myös muiden terveysongelmien, kuten erilaisten syöpien ja diabeteksen, riskiä.
ilmastonmuutos  ruoka 
Tweet