Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Emilia Pippola
Luomua pöytään. Jaakko Nuutilan luotsaama luomuliitto haluaa tehdä luomusta arkiruokaa.
29.11.2010 9.47
Luomuliitto valitsi viikonloppuna syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Jaakko Nuutilan. Nuutila on aiemmin työskennellyt Suomen Ruokatieto ry:n puheenjohtajana, MTK:n ruokakulttuuriasiamiehenä ja suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman ideoijana.
"Luomun tarina pitää kertoa suomalaisille rehellisesti: sen hyödyt ympäristölle, eläinten hyvinvoinnille ja ihmisten terveydelle. Tutkittua tietoa on paljon", sanoo Nuutila.
Suomen maabrändityöryhmä esittää, että vähintään puolet suomalaisesta maataloustuotannosta on luomua vuoteen 2030 mennessä. Luomuliiton tavoite on sama.
"Työmme edistää sitä, että kuluttajan on mahdollista valita kaupassa yhä useammin Suomessa tuotettua luomua", Nuutila sanoo.
Nuutilan luotsaama luomuliitto toivoo jatkossa entistä tiiviimpää yhteistyötä myös luomusta kiinnostuneiden yritysten ja kuluttajien kanssa.
Tweet