Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Luomo ei ole sama kuin luomu

19.5.2009 14.15

Lasse Leipola

Helsinkiin on avattu myös toinen kiinnostava ravintolauutuus, Luomo. Ei kuitenkaan kannata antaa krunikkalaisravintolan nimen hämätä: Luomo ei ole sen luomumpi kuin monet muutkaan laaturavintolat.

”Ei luomua käytetä niin paljon, että saisimme sertifikaatin. Käytämme sitä mahdollisuuksien mukaan”, sanoo keittiömestari Jouni Toivanen.

Hänen mukaansa raaka-ainevalikoimaa ei haluta rajoittaa käyttämällä pelkästään luomua. Toivanen sanoo, että luomun kannalta hankalia ovat muun muassa lihat, joiden hinta nousee liian korkeaksi.

Toivanen uskoo, että luomu- ja lähiruokaa suosiva Luomo pärjää myös taantumassa.

”Tämä on kuitenkin tällainen marginaaliin kuuluva fine-dining -paikka, joissa riittää asiakkaita.”

Luomo oli viime lauantaina auki pitäjien lähipiirille ja tänään se aukeaa kaikille kiinnostuneille.

ruoka  luomu 


Lisää aiheesta:



Viite