Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Flickr / V31S70 (CC-BY-NC)
Lähiruokaa. Citykanista saa herkullista ruokaa, arvioi Hans Välimäki.
8.4.2009 10.57
Chez Dominique -ravintolan keittiömestari Hans Välimäki suosittelee citykanien käyttämistä ruuanlaitossa. Kauppalehti julkaisi keskiviikkona Välimäen suunnitteleman helsinkiläisen villikanipadan reseptin.
”Ruokaa citykaneista – ajatus on itseasiassa aika seksikäs”, Välimäki sanoo.
Hänen mukaansa citykanin lihan maku on kohdallaan ja kyseessä on todellinen lähiruoka.
Kauppalehti muistuttaa, että kaninlihaa myydään monessa Euroopan maassa. Välimäen mukaan citykani maistuu maukkaammalle kuin kasvatetut kanit.
”Mukana on häivähdys riistan makua.”
Kanit ampunut Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri Marko Pesu vakuuttaa, että kanien liha on puhdasta.
”Kanit ovat nuoria, noin vuoden ikäisiä, eikä niiden lihaksistoon ehdi kertyä myrkkyjä”, hän sanoo.
Kauppalehden mukaan Evira selvittää parhaillaan citykanien kelvollisuutta ravinnoksi.
lähiruoka 
Tweet