Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
14.11.2011 13.52
Euroopan komissio hyväksyi viime viikon lopulla makeutusaine Stevian käytön elintarvikkeissa. Kyseessä on satoja kertoja sokeria makeampi luonnontuote, joka ei sisällä lainkaan energiaa.
Hartwall aikoo tuoda ensimmäiset stevialla makeutetut juomat markkinoille jo joulukuussa.
”Olemme tutkineet ja testanneet steviaa jo vuosia. Se soveltuu erinomaisesti juomien makeuttamiseen”, sanoo tuotekehityspäällikkö Hannele Alakarhu yhtiön tiedotteessa.
Maailmalla steviaa on käytetty jo pitkään. Alunperin Etelä-Amerikassa teen makeuttamiseen käytettyä ainetta on käytetty juomissa ja elintarvikkeissa jo vuosikymmeniä muun muassa Japanissa.
Suomessa ulkomailta tuotua steviaa ovat käyttäneet muun muassa vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat "karppaajat".
ruoka 
Tweet