Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Jan Rudkiewicz
Viikon ilmastouutinen. Britannia pani liharuuat pannaan.
2.2.2009 9.03
Britannian sairaalat vähentävät potilaille tarjottavien liharuokien määrää. Ruokavalikoiman muuttaminen on osa kansallisen terveyspalvelun ilmastostrategiaa, joka pyrkii pienentämään organisaation kasvihuonekaasupäästöjä.
Vuonna 2008 Britannian terveyspalvelu National Health Service arvioi olevansa yksi Britannian julkisen sektorin suurimpia päästäjiä. Terveysjärjestelmä tuottaa kolme prosenttia maan päästöistä. Päästöt syntyvät kuljetuksista, rakennuksista, lääkkeistä, instrumenteista ja ruuasta.
Suomalaisissa sairaaloissa kasvisruokien määrää ei olla ainakaan vielä lisäämässä.Nyt kasvisruokaa on tarjolla kerran viikossa.
HUS Raviolin kehittämispäällikön Heini Uotilan mukaan potilaat kyselevät eniten juuri perinteisiä liharuokia, kuten lihapullia ja uunibroileria.
”Suurin osa potilaista haluaa edelleen syödä liharuokia. Toki ihmiset ovat ajan myötä oppineet syömään enemmän kasvisruokia. Etenkin nuoret naiset suosivat kasviskeittoja ja salaatteja.”
ilmastouutinen  ruoka 
Tweet