Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Free images

Koipea kuluu. Erityisesti kanan ja muun siipikarjan lihan kulutus kasvaa Suomessa. Free images

Koipea kuluu. Erityisesti kanan ja muun siipikarjan lihan kulutus kasvaa Suomessa.

Lihansyönti kasvaa taas

18.4.2016 16.11

Riikka Suominen

Lihatiedotuksen alustavien tietojen mukaan lihan kulutus kasvoi Suomessa viime vuonna.

Suomen Gallupin elintarviketiedon luvut ennakoivat muutaman prosentin kasvua.

Suomalaiset söivät vuonna 2014 76,6 kiloa luullista lihaa henkeä kohden. Se oli hiukan vähemmän kuin vuonna 2013.

Nyt saadut ennakkotiedot osoittavat, että lihansyönnin notkahdus oli vain tilapäinen.

Viime vuoden tarkka syöty kilomäärä ei ole vielä tiedossa. Se täydentyy kesäkuussa, kun Luonnonvarakeskuksen tilastot valmistuvat.

lihansyönti  liha 




Viite