Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Julia Sivén
Vakiintunutta. Naudan- ja sianlihan kulutus pysyy muuttumattomana. Alan kasvu tulee broilerin suosiosta.
3.5.2017 15.31
Alustavien tietojen mukaan lihaa syötiin viime vuonna Suomessa ennätyksellisen paljon.
Kasvisruuasta puhutaan paljon, mutta Suomen Gallupin elintarviketiedon luvut ennakoivat lihan kulutukseen muutaman prosentin kasvua.
Suomalaiset söivät viime vuonna 78,3 kiloa luullista lihaa henkeä kohden. Se oli puolitoista kiloa enemmän kuin edellisenä vuonna. Kasvu tulee siipikarjanlihan eli broilerin kulutuksen kasvusta.
Lihankulutus tilastoidaan luullisena lihana. Luut ovat noin viidennes painosta. Lisäksi kypsennys aiheuttaa hävikkiä. Suomalaiset siis syövät lihaa noin 50 kiloa henkeä kohden vuodessa.
Viime vuoden tarkka syöty kilomäärä ei ole vielä tiedossa. Se täydentyy kesäkuussa, kun Luonnonvarakeskuksen tilastot valmistuvat.
liha  lihateollisuus  lihansyönti 
Tweet