Uunikasvikset Vol. 3
4.10.2010 13.06
Saara Törmä
Mausta tämän syksyn uunikasvikset tuoksuvalla valkosipuli-rosmariiniöljyllä. Pavut antavat perinneherkulle uutta ruokaisuutta.
- 500 g punajuuria
- 500 g perunaa tai porkkanaa
- 300 g sipulia
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl rosmariinia
- 3 dl keitettyjä papuja tai 1 prk (400/250 g) kidneypapuja
- Kuori ja lohko punajuuret.
- Kuori porkkanat tai harjaa perunat puhtaiksi, mutta älä kuori. Pätki porkkanat tai lohko perunat.
- Kuori ja lohko sipulit.
- Sekoita kasvisten joukkoon puolet öljystä, etikka, suola ja sokeri.
- Kippaa kasvikset uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tarkista että erityisesti punajuuret ovat kypsiä, ne valmistuvat muita hitaammin.
- Sekoita loppuun öljyyn puristetut valkosipulinkynnet ja rosmariini.
- Piskota valkosipuliöljy kasvisten joukkoon. Kumoa joukkoon myös (valutetut ja huuhdellut) pavut. Sekoita.
- Kypsennä uunissa vielä muutaman minuutin ajan, kunnes valkosipuli tuoksuu.
- Nauti sieni- tai kermaviilikastikkeen kanssa.