Uunikasvikset
1.4.2008 15.33
Saara Törmä
Uunikasvikset ovat lähiruokaa parhaimmillaan.
Kahdelle
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka, noin 150 g
- 2 punajuurta
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 perunaa
- 100 g juuriselleriä
- 150 g lanttua
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl valko- tai punaviiniä tai 1/2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl sekalaisia yrttejä, esim. basilikaa, timjamia, persiljaa, rakuunaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- Pese perunat, mutta älä kuori niitä. Pese ja kuori muut vihannekset.
- Paloittele kaikki kasvikset suuriksi paloiksi. Sekoita kulhossa öljy, viini tai viinietikka, soijakastike, mausteet ja vihannespalat.
- Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä niitä noin 40 minuuttia.
- Tarjoile suolalla, pippurilla ja hienonnetulla valkosipulilla maustetun kermaviilin, tofukermaviilin (linkki, tahnat jne.) tai voin kanssa.