Teetryffelit
10.6.2010 11.23
Saara Törmä
Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Suklaa ja tee päättävät illan makeasti.
20 kpl
- 1/2 dl luomu- tai kaurakermaa
- 1 tl vihreää teetä
- 200 g valkoista suklaata
- vihreää teetä tryffeleiden pinnalle
- Jos käyttämäsi vihreä tee on karkeaa, jauha se morttelissa tai tehosekoittimessa mahdollisimman hienoksi jauheeksi.
- Kiehauta kerma ja nosta kattila syrjään. Lisää joukkoon teejauhe ja sekoita.
- Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa liukenee ja seos on tasaista. Kuumenna tarvittaessa varovasti uudelleen.
- Nosta seos kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.
- Ota suklaaseoksesta teelusikalla nokare ja pyörittele se käsin tryffelipalloksi.
- Kierittele suklaapallot teejauheessa. Nosta tryffelit kannellisessa rasiassa jääkaappiin odottamaan nauttimista.