Suklaalevy
13.4.2010 9.13
Saara Törmä
Viimeviikkoiset talkoot sujuivat mallikkaasti linssipellin voimin. Jos hommia jäi, tee iso suklaalevy ja keitä kahvit.
noin 40 keksipalaa
- 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 4 dl kaurahiutale-kauralesesekoitusta tai kaurahiutaleita
- 2 1/2 dl hedelmäsokeria
- 2 dl sekalaisia pähkinöitä rouhittuna
- 150 g suklaata rouhittuna
- 1 1/2 dl rusinoita
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 3/4 tl suolaa
- 2 ½ dl rypsiöljyä
- 1 ½ dl kasvis- tai luomumaitoa
- Mittaa kulhoon kaikki aineet lukuunottamatta öljyä ja maitoa. Sekoita.
- Kaada joukkoon öljy ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kostuta kätesi vedellä ja painele taikina uunipellin kokoiseksi levyksi, jonka paksuus on noin 1 ½ cm.
- Paista levyä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Ota pelti uunista ja anna levyn jäähtyä lämpimällä pellillä. Se jatkaa kypsymistään vielä tässä vaiheessa.
- Paina jäähtynyt levy terävällä veitsellä neliöiksi.