Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Punajuuri-appelsiinisalaatti

Saara Törmä

Punajuuri-appelsiinisalaatti.
Varo vaan. Terveelliseen salaattiin voi tulla himo.Saara Törmä

Varo vaan. Terveelliseen salaattiin voi tulla himo.

18.2.2011 13.03

Saara Törmä

Varamummon suosima punajuuren ja appelsiinin yhdistelmä on yksinkertainen ja tehokas. Talven väsyttämä keho saa väriä ja vitamiineja. Kokeile ihmeessä myös punajuurisalaattia.

4 annosta

  • 1 kg punajuuria
  • 3 reilua appelsiinia
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 dl pistaasi- tai muita pähkinöitä kuorittuna
  1. Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä ne kuorineen täysin kypsiksi.
  2. Kuori punajuuret ja lohko ne.
  3. Kuori ja silppua punasipuli.
  4. Tee kalvottomia appelsiiniviipaleita: Sahaa terävällä veitsellä hedelmän kuoret pois. Viillä jokainen lohko irti molemmin puolin.
  5. Sekoita kaikki aineet keskenään lukuunottamatta pähkinöitä. Ole hellävarainen, jotta appelsiinit eivät rikkoudu.
  6. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, jopa seuraavaan päivään.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  8. Rouhi pähkinät ja ripota ne salaatille juuri ennen nauttimista.

Tee kokonainen ateria: Kasaa punajuurisalaatille vihreä peti esimerkiksi rucolasta. Viimeistele annos paistetulla, soijakastikkeella maustetulla tofulla.




Viite