Punajuurisalaatti
1.4.2008 16.41
Saara Törmä
Tämä punajuurisalaatti ei ole tavallinen einessalaatti, vaan hienostunut kokonaisuus, joka sopii pääruoaksi.
4–6-pääruoka-annosta
- 1 1/2 kg punajuuria
- 200 g selleriä
- 2 omenaa
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl rusinoita
Öljykastike
- 1 1/2 dl öljyä
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Fetakastike
- 2 dl kermaviiliä
- 150 g fetajuustoa muruina
- 1/2 tl mustapippuria
Lisäksi
- 2 ruukkua salaattia, esim. rucolaa
- auringonkukansiemeniä paahdettuna
- Pese punajuuret ja selleri, ja keitä ne täysin kypsiksi. Tarkista kypsyys puutikulla.
- Jäähdytä kasvikset kylmässä vedessä ja kuori ne. Leikkaa punajuuret lohkoiksi ja selleri ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita omenat punajuuren ja sellerin joukkoon.
- Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Silppua rusinat. Lisää ainekset punajuuriseokseen.
- Sekoita öljykastikkeen aineet keskenään ja sekoita kastike punajuuriseokseen. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
- Sekoita fetakastikkeen aineet keskenään.
- Revi salaatit tarjoilukulhon pohjalle ja nostele päälle punajuuriseos.
- Koristele salaatti auringonkukansiemenillä. Tarjoa salaatin rinnalla fetakastiketta ja leipää.