Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ohramaki

Saara Törmä

Ohramakit.
Rullaa luovasti. Kokeile ohran seuraan erilaisia täytevaihtoehtoja.Saara Törmä

Rullaa luovasti. Kokeile ohran seuraan erilaisia täytevaihtoehtoja.

10.6.2010 11.03

Saara Törmä

Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Ohramakit ovat illan näyttävin annos.

  • noin 8 nori leväarkkia
  • 1 annos sushiohraa
  • erilaisia täytteitä (katso lista)
  • soijakastiketta dippaamiseen
  • raastettua piparjuurta
  1. Nosta noriarkki bambumatolle. Levitä ja painele 1/2 cm paksu kerros jäähtynyttä sushiohraa leväarkille. Jätä itsestäsi katsoen kauimpana olevasta reunasta noin 3 cm tyhjäksi.
  2. Asettele valitsemaasi täytettä arkin itsesi puoleiseen päätyyn.
  3. Kääri maton avulla mahdollisimman tiukka, tasainen käärö. Ennen kuin käännät rullan kiinni, sivele tyhjään reunaan vettä liimaksi. Rullaile kääröä lopuksi vielä tovi.
  4. Tiivistä päädyt painamalla niitä pöytää vasten.
  5. Anna käärön vetäytyä hetki ja leikkaa se sitten terävällä, kostutetulla veitsellä viipaleiksi. Yhdestä sushikääröstä saat noin 8 palaa.
  6. Dippaa syödessä ohramakit soijakastikkeeseen ja ripota pinnalle raastettua piparjuurta.

Voit tehdä kääröt valmiiksi jääkaappiin ja leikata ne vasta juuri ennen tarjoilua viipaleiksi. Näin rullat pysyvät entistä paremmin koossa.

Ohramakirullien täytteitä:

  • pakasteherneet karkeasti soseutettuna – Kokeile sekoittaa hernetahnan joukkoon raastettua inkivääriä ja
  • majoneesia. Mausta seos ripauksella suolaa.
  • höyrytetyt tai keitetyt porkkanatikut
  • höyrytetyt tai keitetyt punajuuritikut
  • hapankaali
  • maustamaton tuorejuusto
  • paahdetut seesaminsiemenet
  • kurkkutikut


Lisää aiheesta:



Viite