Ohramaki
10.6.2010 11.03
Saara Törmä
Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Ohramakit ovat illan näyttävin annos.
- noin 8 nori leväarkkia
- 1 annos sushiohraa
- erilaisia täytteitä (katso lista)
- soijakastiketta dippaamiseen
- raastettua piparjuurta
- Nosta noriarkki bambumatolle. Levitä ja painele 1/2 cm paksu kerros jäähtynyttä sushiohraa leväarkille. Jätä itsestäsi katsoen kauimpana olevasta reunasta noin 3 cm tyhjäksi.
- Asettele valitsemaasi täytettä arkin itsesi puoleiseen päätyyn.
- Kääri maton avulla mahdollisimman tiukka, tasainen käärö. Ennen kuin käännät rullan kiinni, sivele tyhjään reunaan vettä liimaksi. Rullaile kääröä lopuksi vielä tovi.
- Tiivistä päädyt painamalla niitä pöytää vasten.
- Anna käärön vetäytyä hetki ja leikkaa se sitten terävällä, kostutetulla veitsellä viipaleiksi. Yhdestä sushikääröstä saat noin 8 palaa.
- Dippaa syödessä ohramakit soijakastikkeeseen ja ripota pinnalle raastettua piparjuurta.
Voit tehdä kääröt valmiiksi jääkaappiin ja leikata ne vasta juuri ennen tarjoilua viipaleiksi. Näin rullat pysyvät entistä paremmin koossa.
Ohramakirullien täytteitä:
- pakasteherneet karkeasti soseutettuna – Kokeile sekoittaa hernetahnan joukkoon raastettua inkivääriä ja
- majoneesia. Mausta seos ripauksella suolaa.
- höyrytetyt tai keitetyt porkkanatikut
- höyrytetyt tai keitetyt punajuuritikut
- hapankaali
- maustamaton tuorejuusto
- paahdetut seesaminsiemenet
- kurkkutikut