Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Misoton keitto
10.6.2010 11.13
Saara Törmä
- noin 500 g sekalaisia juures- ja kasvispaloja: sipulia, lanttua, porkkanaa, selleriä, kaalia.
- 1 litra vettä
- noin 300 g sekalaisia juures- ja kasvistikkuja: esimerkiksi porkkanaa, kaalia, purjoa.
- 1 dl soijakastiketta
- (nori-levää murenneltuna)
- Mittaa kattilaan kasvispalat ja kylmä vesi.
- Anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
- Käännä lämpö pois päältä ja jätä liemi tekeytymään kannen alle vähintään tunniksi.
- Kiehauta seos uudelleen ja siivilöi liemi.
- Mittaa liemen joukkoon kasvistikut ja soijakastike. Kuumenna, kunnes tikut ovat pehmeitä.
- Murskaa keiton joukkoon muutama arkki nori-levää juuri ennen nauttimista.