Marinoitu inkivääri
10.6.2010 11.07
Saara Törmä
Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Inkivääri tuo särmää kokonaisuuteen.
- noin 150 g inkivääriä
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1/2 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- Valitse pullea, nuoren ja hyväkuntoisen oloinen inkivääripala.
- Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuksi esimerkiksi kuorimaveitsellä.
- Siirrä inkiväärilastut puhtaaseen, kannelliseen purkkiin.
- Mittaa loput aineet kattilaan ja kiehauta seos.
- Kaada kuuma liemi inkiväärilastuille, peitä purkki kannella ja jäähdytä. Anna inkiväärin maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Inkivääri säilyy vähintään viikon.