Makea tofu
10.6.2010 11.16
Saara Törmä
Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Soppaan tai suuhun, tofupaloista on moneksi.
- 1 pala maustamatonta, kiinteää tofua
- 1/2 dl valkoviiniä
- 1/2 dl soijakastiketta
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl öljyä
- Marinoi tofu edellisenä iltana. Leikkaa se suupaloiksi.
- Asettele tofut laakeaan pakasterasiaan tai esimerkiksi pakastepussiin.
- Kaada joukkoon viini ja soijakastike. Ripota päälle sokeri.
- Sulje rasia tai pussi ja nosta se pakastimeen yöksi. Jäätyessään tofun rakenne muuttuu ja se imee itseensä enemmän makua.
- Sulata tofu ja valuta ylimääräinen neste pois.
- Kuumenna pannulla öljy ja paista tofupalat rapeiksi ja ruskistuneiksi.