Linssilaatikko
24.11.2008 13.54
Saara Törmä
Perhe ihastui linssilasagneen ja vaatii lisää linssiruokaa. Vedä mutkat suoriksi ja hae kaupasta pari pussia peruna-sipulisekoitusta.
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 kg (2 pss) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
- 4 dl (2 prk) kaura-ruokakermaa
- 1 pak (200 g) fetajuustoa muruina
- 1 dl sherryä tai valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 ruukku tilliä silputtuna
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl fenkolia
- reilu 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- sitruunalohkoja
- Huuhtele linssit lävikössä ja keitä kypsiksi vedessä, noin 10 minuuttia.
- Valuta linssit.
- Voitele iso uunivuoka. Mittaa vuokaan kaikki aineet missä järjestyksessä tahansa. Halutessasi voit jättää juuston pois, lisää tällöin suolan määrää hiukan.
- Nosta vuoka kylmään uuniin ja säädä lämpötila 200 asteeseen. Puolen tunnin kuluttua sekoita ainekset vuoassa.
- Anna laatikon hautua vielä tunti ja käännä sitten uunin lämpö pois päältä. Hauduta vuokaa jälkilämmössä vielä puolisen tuntia.
- Tarjoa linssilaatikkoa sitruunalohkojen kanssa.