Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Linssilaatikko

Saara Törmä

Linssilaatikko.
Lisää linssejä! Superhelppo linssilaatikko on kaiken muun hyvän lisäksi todella hyvää. Saara Törmä

Lisää linssejä! Superhelppo linssilaatikko on kaiken muun hyvän lisäksi todella hyvää.

24.11.2008 13.54

Saara Törmä

Perhe ihastui linssilasagneen ja vaatii lisää linssiruokaa. Vedä mutkat suoriksi ja hae kaupasta pari pussia peruna-sipulisekoitusta.

 

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 kg (2 pss) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 4 dl (2 prk) kaura-ruokakermaa
  • 1 pak (200 g) fetajuustoa muruina
  • 1 dl sherryä tai valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 ruukku tilliä silputtuna
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl fenkolia
  • reilu 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • sitruunalohkoja



  1. Huuhtele linssit lävikössä ja keitä kypsiksi vedessä, noin 10 minuuttia.
  2. Valuta linssit.
  3. Voitele iso uunivuoka. Mittaa vuokaan kaikki aineet missä järjestyksessä tahansa. Halutessasi voit jättää juuston pois, lisää tällöin suolan määrää hiukan.
  4. Nosta vuoka kylmään uuniin ja säädä lämpötila 200 asteeseen. Puolen tunnin kuluttua sekoita ainekset vuoassa.
  5. Anna laatikon hautua vielä tunti ja käännä sitten uunin lämpö pois päältä. Hauduta vuokaa jälkilämmössä vielä puolisen tuntia.
  6. Tarjoa linssilaatikkoa sitruunalohkojen kanssa.


Lisää aiheesta:



Viite