Linssilasagne
10.11.2008 9.45
Saara Törmä
Jos et ehdi sienimetsään, lohduttaudu loistavalla linssilasagnella. Jos saalista puolestaan kertyy, vaihda linssit paistettuihin sieniin ja tee suppilovahverolasagnea.
6 annosta
Linssit
- 2 dl punaisia linssejä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl basilikaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Kastike
- 1 rkl öljyä
- 250 g sipulia silputtuna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa tai kasvismaitoa
- 1 prk (2 dl) kermaa tai kasviskermaa
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 4 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1/2 dl luomusitruunan mehua
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Lisäksi
- 1/2 pakettia (250 g) lasagnelevyjä
- 150 g mustaleimaemmentaalia
- Esivalmistele linssit. Huuhtele linssit siivilässä ja keitä ne pehmeiksi vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi pois.
- Kaada kuumat linssit kulhoon ja lisää öljy, basilika, sokeri ja suola. Kääntele ja jätä linssit maustumaan.
- Tee kastike. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit.
- Lisää kattilaan vehnäjauhot ja kääntele hetki. Kaada joukkoon maito, kerma ja tomaattimurska ja anna kiehahtaa.
- Lisää valkosipulit, sitruunamehu ja mausteet. Nosta kattila syrjään.
- Nosta kauhallinen kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä.
- Kauho lasagnelevyille kastiketta ja noin kolmasosa linsseistä. Lisää taas kerros lasagnelevyjä ja tee loput kerrokset samaan tapaan. Säästä päällimmäiseksi annos kastiketta. Lisää kerroksiin myös juustoa, mutta säästä kolmasosa lasagnen pinnalle. Halutessasi voit jättää juuston kokonaan pois.
- Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nauti lasagne raikkaan salaatin kanssa.
* Voit valmistella helppotekoisen lasagnen jo edellisenä päivänä jääkaappiin paistoa vaille valmiiksi.