Linssi-sitruunatahna
27.2.2009 13.29
Saara Törmä
Ystävä vaati leivällensä kyytipoikaa. Kaapista löytyi talvisen linssikeiton aineksia, jotka muuntuivat myös mainioksi tahnaksi.
-
2 dl punaisia linssejä
- noin 5 suikaletta luomusitruunan kuorta
- 3/4 dl luomusitruunan mehua
- 1 dl manteleita
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ¼ tl mustapippuria
-
Mittaa linssit lävikköön ja huuhtele ne. Kumoa linssit kattilaan, lisää vettä ja keitä linssejä noin 15 minuuttia.
- Valuta linssit ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä.
- Pese sitruuna ja vuole kuoresta kuorimaveitsellä muutamia ohuita suikaleita.
- Mittaa kaikki aineet kulhoon ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Jatka soseuttamista, kunnes seos kiinteytyy, noin 5 minuuttia.
- Nauti tahnaa leivän seurana.