Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Punajuuritahna
9.3.2007 13.32
Saara Törmä
- 3 keskikokoista punajuurta, n. 400 g
- 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
- 3/4 dl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 1/2 rkl omenaviinietikkaa
- 1/2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl cayennenpippuria
- Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä ne pehmeiksi, noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret.
- Punajuurten kypsyessä paahda auringonkukansiemeniä varovasti kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kumoa siemenet kulhoon jäähtymään.
- Mittaa kaikki aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan ja soseuta tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös porkkanasta tai palsternakasta.