Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Marinoidut porkkanalastut

9.3.2007 13.32

Saara Törmä

Perusmarinadi:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl suolaa

Mausta marinadi jollakin seuraavista:

  • 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1/2 tl anista
  • 1/2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl tuoreita yrttejä silputtuna

Lisäksi:

  • 3 suurta porkkanaa
  1. Mittaa kaikki marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta seos.
  2. Kuori porkkanat, huuhtele ne ja leikkaa viistosti ohuiksi lastuiksi veitsellä tai juustohöylällä. Siirrä lastut kulhoon ja kaada päälle lämmin marinadi.
  3. Anna porkkanalastujen maustua viileässä muutamia tunteja. Lastut säilyvät jääkaapissa noin viikon. Voit valmistaa lastut myös palsternakasta, lantusta tai punajuuresta.


Lisää aiheesta:



Viite