Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
9.8.2011 11.26
Kotiruuan hiilijalanjäljen voi nyt laskea internetissä.
Siinä missä ravintoloille myönnetään tähtiä, jaetaan uudessa Mindo-palvelussa käyttäjille koivunlehtiä sen mukaan, miten ekologisia heidän palveluun syöttämänsä ruokaohjeet ovat. Viiden lehden annos tuottaa kaikkein vähiten kasvihuonekaasuja.
Palvelun mukaan vähähiilistä ruokaa ovat esimerkiksi vegaanin nokkosletut, munakoiso-hernekastike, mansikka-hedelmäpehmis ja raparperi-rahkapalat.
Epäekologisimpien ruokien kärkestä sen sijaan löytyvät muun muassa uunikampela, couscous-kana ja gourmet-pizza tomaattikastikkeella.
Mindon takana hääräävät perustajat Reeta Salmi ja Veera Juvonen. Salmi työskentelee art directorina graafisen suunnittelun yritys Redandbluessa, Juvonen taas verkkotuottajana ympäristöjärjestö Greenpeacessa.
ilmastonmuutos  ruoka  ilmasto 
Tweet