Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
6.6.2011 8.47
Kunnat kiinnittävät ruokapalveluiden hankinnoissa vain vähän huomiota ruuan terveellisyyteen. THL:n selvityksen mukaan tärkeämpiä kriteerejä ovat muun muassa hinta, maku sekä soveltuvuus suurkeittiökäyttöön.
Sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2009 antaman suosituksen mukaan ruoan terveellisyyden eli ruoan ravitsemuksellisen laadun tulisi olla ehdoton valintakriteeri julkisten ruokapalveluiden hankinnassa. Selvityksen mukaan suositus ei kuitenkaan toteudu kunnissa kovinkaan hyvin.
”Hankintayksiköt pitävät ravitsemuksellista laatua tärkeänä, mutta tieto laatukriteereistä ei ilmeisesti ole vielä saavuttanut ruokapalveluiden hankkijoita eikä tarjoajia, elintarvikkeiden valmistajia eikä ruokapalveluiden asiakkaita”, THL:n tiedotteessa todetaan.
Terveellisen ruoan tarjontaa ei ole THL:n mukaan vielä oivallettu myöskään markkinointikeinoksi esimerkiksi henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa.
terveys  ruoka  kunnat 
Tweet