Punajuuri-appelsiinisalaatti
18.2.2011 13.03
Saara Törmä
Varamummon suosima punajuuren ja appelsiinin yhdistelmä on yksinkertainen ja tehokas. Talven väsyttämä keho saa väriä ja vitamiineja. Kokeile ihmeessä myös punajuurisalaattia.
4 annosta
- 1 kg punajuuria
- 3 reilua appelsiinia
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 dl pistaasi- tai muita pähkinöitä kuorittuna
- Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä ne kuorineen täysin kypsiksi.
- Kuori punajuuret ja lohko ne.
- Kuori ja silppua punasipuli.
- Tee kalvottomia appelsiiniviipaleita: Sahaa terävällä veitsellä hedelmän kuoret pois. Viillä jokainen lohko irti molemmin puolin.
- Sekoita kaikki aineet keskenään lukuunottamatta pähkinöitä. Ole hellävarainen, jotta appelsiinit eivät rikkoudu.
- Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, jopa seuraavaan päivään.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Rouhi pähkinät ja ripota ne salaatille juuri ennen nauttimista.
Tee kokonainen ateria: Kasaa punajuurisalaatille vihreä peti esimerkiksi rucolasta. Viimeistele annos paistetulla, soijakastikkeella maustetulla tofulla.