Suppilovahveropasta
7.2.2011 13.16
Saara Törmä
Kevään aikana tehdään tuunattuja versioita Vihreän Langan reseptiarkiston helmistä. Vuorossa on sienekäs versio kukkakaalipastasta. Kokeile ja hämmästy!
2–3 annosta
- 20 g (n. 3 dl) kuivattuja suppilovahveroita
- 1 dl vettä kiehautettuna
- 1 dl pähkinöitä rouhittuna (esim. pekaani)
- 1/2 dl rusinoita silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 rkl öljyä
- 1 pieni prk (2 rkl) tomaattipyreetä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 dl punaviiniä
- 1 tl sokeria
- noin 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- täysjyväpastaa
- luomusitruunan lohkoja
- (parmesaania lastuina)
- Mittaa kuppiin suppilovahverot ja kaada päälle kuuma vesi. Sekoita.
- Esivalmistele kaikki aineet: rouhi pähkinät, silppua rusinat ja valkosipulit. Silppua myös sienet tarvittaessa.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää sienet. Kääntele. Lisää pähkinät, rusinat ja valkosipulit. Kääntele muutaman minuutin ajan.
- Lisää tomaattipyree ja soijakastike. Kääntele.
- Lisää viini ja mausteet. Kypsennä kastiketta viiden minuutin ajan, välillä käännellen. Nosta pannu syrjään. Kastike saa olla suolaista, kuten pesto.
- Keitä pasta suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.
- Valuta pasta ja kääntele joukkoon kastiketta.
- Purista annosten päälle sitruunaa ja vuole joukkoon juustolastuja. Nauti heti.