Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kukkakaalipasta

Saara Törmä

Kukkakaalipasta.
Viinit soosiin. Punaviinillä ja siemenillä ryyditetty kastike tarjoaa kesäkukkakaalille hyvää meininkiä. Saara Törmä

Viinit soosiin. Punaviinillä ja siemenillä ryyditetty kastike tarjoaa kesäkukkakaalille hyvää meininkiä.

22.7.2008 11.00

Saara Törmä

Jos uudet perunat kyllästyttävät, tee vaihteeksi pastaa. Huippuhyvä kukkakaalipasta valmistuu viidessätoista minuutissa.

2 annosta

  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl rusinoita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 tl sokeria
  • noin 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • noin 200 g täysjyväpastaa
  • noin 300 g kukkakaalia

Lisäksi

  • 2 luomusitruunan lohkoa
  1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipulit, seesaminsiemenet ja rusinat. Kääntele muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää tomaattipyree ja soijakastike. Kääntele.
  3. Lisää viini ja mausteet. Keitä kastiketta muutaman minuutin ajan ja nosta pannu syrjään.
  4. Keitä pasta suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.
  5. Kun pasta on 4 minuuttia vaille kypsää, lisää joukkoon paloiteltu kukkakaali.
  6. Valuta pasta ja kukkakaalit ja kääntele joukkoon kastike.
  7. Purista annosten päälle hiukan sitruunaa ja nauti heti.




Viite