Kukkakaalipasta
22.7.2008 11.00
Saara Törmä
Jos uudet perunat kyllästyttävät, tee vaihteeksi pastaa. Huippuhyvä kukkakaalipasta valmistuu viidessätoista minuutissa.
2 annosta
- 1 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1/2 dl rusinoita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 dl punaviiniä
- 1 tl sokeria
- noin 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- noin 200 g täysjyväpastaa
- noin 300 g kukkakaalia
Lisäksi
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipulit, seesaminsiemenet ja rusinat. Kääntele muutaman minuutin ajan.
- Lisää tomaattipyree ja soijakastike. Kääntele.
- Lisää viini ja mausteet. Keitä kastiketta muutaman minuutin ajan ja nosta pannu syrjään.
- Keitä pasta suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.
- Kun pasta on 4 minuuttia vaille kypsää, lisää joukkoon paloiteltu kukkakaali.
- Valuta pasta ja kukkakaalit ja kääntele joukkoon kastike.
- Purista annosten päälle hiukan sitruunaa ja nauti heti.