Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
21.7.2010 10.05
Brittiläisen Imperial College Londonin tutkijat havaitsivat tuoreessa tutkimuksessaan, että ahkerat lihansyöjät lihoivat viiden vuoden testijakson aikana enemmän kuin vähemmän lihaa syövät, vaikka ravinnosta saatu energiamäärä oli molemmilla ryhmillä sama. Asiasta kertoo Reuters.
Suurin taipumus painonnousuun havaittiin broilerinlihan syöjillä. Toiseksi lihottavimpia olivat lihajalosteet ja punainen liha.
Tutkimukseen osallistui yli 100 000 miestä ja 270 000 naista kymmenestä Euroopan maasta. Havaintojen mukaan 250 grammaa lihaa päivittäin syövä sai vajaat kaksi kiloa ylimääräistä painoa viiden vuoden aikana.
Vaikka kahden kilon painonlisäys viidessä vuodessa ei ole paljon yhden ihmisen kohdalla, voivat painonnousun vaikutukset tutkimuksen johtajan Anne-Claire Vergnaudin mukaan olla merkittäviä koko väestön mittakaavassa.
Tutkimuksen innokkaimmat lihansyöjät löytyivät Tanskasta, Saksasta, Espanjasta ja Ruotsista. Miehet söivät näissä maissa keskimäärin 300 kalorin ja naiset 200 kalorin verran lihaa päivittäin. Vähäisintä lihansyönti oli Kreikassa, jossa mies söi keskimäärin 200 kalorin ja nainen 140 kalorin verran lihaa päivässä.
terveys  lihansyönti 
Tweet