Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Misoton keitto

Saara Törmä

Misoton keitto.
Kuumaa keittoa. Yksinkertainen kasvisliemi antaa aterialle lämpöä.Saara Törmä

Kuumaa keittoa. Yksinkertainen kasvisliemi antaa aterialle lämpöä.

10.6.2010 11.13

Saara Törmä

  • noin 500 g sekalaisia juures- ja kasvispaloja: sipulia, lanttua, porkkanaa, selleriä, kaalia.
  • 1 litra vettä
  • noin 300 g sekalaisia juures- ja kasvistikkuja: esimerkiksi porkkanaa, kaalia, purjoa.
  • 1 dl soijakastiketta
  • (nori-levää murenneltuna)
  1. Mittaa kattilaan kasvispalat ja kylmä vesi.
  2. Anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  3. Käännä lämpö pois päältä ja jätä liemi tekeytymään kannen alle vähintään tunniksi.
  4. Kiehauta seos uudelleen ja siivilöi liemi.
  5. Mittaa liemen joukkoon kasvistikut ja soijakastike. Kuumenna, kunnes tikut ovat pehmeitä.
  6. Murskaa keiton joukkoon muutama arkki nori-levää juuri ennen nauttimista.


Lisää aiheesta:



Viite