Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Dukkah-hunnutettu kikhernemureke

Natalia Baer

Valekinkku.
Pitäkää kinkkunne! Kikhernemureke on maukas ja helppotekoinen.Natalia Baer

Pitäkää kinkkunne! Kikhernemureke on maukas ja helppotekoinen.

11.12.2009 13.34

Saara Törmä

Oletteko ihan tosissanne, että täällä ei saa kinkkua? Mä en kestä tätä viherpiiperrystä!

10 palaa

  • 400 g (5 dl) kypsentämättömiä kikherneitä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
  • 200 g sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl luomu- tai kaurakermaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl sitruunamehua
  • 4 luomumunaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  1. Aloita ruuanvalmistus päivää tai kahta ennen joulua laittamalla kikherneet illalla likoamaan.
  2. Valuta aamulla vesi pois, huuhtele herneet ja keitä uudessa vedessä noin 1 1/2 tuntia. Valuta herneet.
  3. Paahda seesaminsiemeniä ja pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes seesaminsiemenet poksahtelevat.
  4. Kumoa seos kulhoon odottamaan.
  5. Kuori ja silppua sipuli.
  6. Kuumenna pannulla öljy (1 rkl) ja kuullota sipulit pehmeiksi.
  7. Mittaa kaikki aineet, seesaminsiemeniä ja pähkinärouhetta lukuun ottamatta, kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan.
  8. Tasoita seos sauvasekoittajalla tai monitoimikoneessa ja kääntele lopuksi joukkoon siemenet ja pähkinät.
    Voitele pitkulainen leipävuoka ja vuoraa vuoka leivinpaperipalalla.
  9. Kaada murekemassa vuokaan. Paista mureketta 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes murekkeen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  10. Anna murekkeen jäähtyä hetki ja kumoa se tarjolle. Ripottele pinnalle dukkah-mausteseosta.

Mureke kannattaa paistaa jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Se maistuu mainiolta kylmänä, mutta voit myös lämmittää sen.


Lisää aiheesta:



Viite