Dukkah-mausteseos
11.12.2009 13.37
Saara Törmä
En voi sanoa muuta kuin, että tee mitä tykkäät. Ihan sama. Syödään vaikka jotain sushia. Hyvää joulua vaan sullekin.
- 1 dl manteleita
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 2 tl sokeria
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl suolaa
- Paahda manteleita, pähkinöitä ja korianterinsiemeniä pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä ja tuoksuvat.
- Kaada seos monitoimikoneen kulhoon tai mortteliin ja rouhi karkeaksi rouheeksi.
- Mittaa pannuun seesaminsiemenet ja paahda niitä sekoitellen, kunnes kuulet siementen poksahtelevan.
- Yhdistä seesaminsiemenet manteli-pähkinärouheeseen ja lisää sokeri, juustokumina ja suola. Sekoita, purkita seos ja anna makujen tasaantua.
- Nauti dukkahia kikhernemurekkeen seurana ja leivän kanssa: dippaa leipäpala ensin öljyyn ja sitten mausteseokseen.
Itse tehty dukkah sopii joululahjaksi.