Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Andreas Siebenberg / Viisi Tähteä
Puhtauden puolesta. Keittiömestarit Jaakko Nuutila ja Kai Kallio haluavat pitää suomalaisen ruuan gmo-vapaana.
26.10.2009 12.15
Suomen johtavat keittiömestarit ovat yhdistäneet voimansa geenimuunnellun ruuan pysäyttämiseksi.
”Geenimuunneltujen lajikkeiden väistämätön pääsy Suomen luontoon vaikuttaisi peruuttamattomasti luontomme alkuperäisen monimuotoisuuden kapenemiseen”, keittiömestarit Kai Kallio, Jaakko Nuutila ja Hans Välimäki sanovat allekirjoittamassaan vetoomuksessa.
Viime viikolla valtiovarainministeri Jyrki Kataiselle luovutetussa vetoomuksessa vaaditaan Suomen säilyttämistä gm-vapaana maana.
”Haluamme valmistaa ja nauttia myös tulevaisuudessa puhdasta, aitoa, turvallista ja maukasta ruokaa”, keittiömestarit kiteyttävät.
Hallitus käsittelee tänä syksynä niin sanottua rinnakkaiselolakia, jolla mahdollistetaan geenimuunneltujen lajikkeiden viljely Suomessa.
ruoka  geenimuuntelu 
Tweet