Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kesäinen coleslaw

Saara Törmä

Kaalia, kaalia. Varhaiskaali on hyvää kuin mikä, joten hyödynnä sitä nyt. Saara Törmä

Kaalia, kaalia. Varhaiskaali on hyvää kuin mikä, joten hyödynnä sitä nyt.

27.6.2009

Saara Törmä

Coleslaw on mainio kesäsalaatti, sillä kaali ei nuupahda, vaikka se joutuisi matkustamaan mökille kuumassa kulkuvälineessä.

4–6 hengelle

  • 1 (noin 400 g) varhaiskaali
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 rkl sokeria tai hedelmäsokeria
  • noin 1 tl suolaa
  • 1/4 mustapippuria
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 2 kesäporkkanaa
  • 2 dl basilikaa silputtuna
  • 1 dl ranskankermaa tai kasviskermaa (go green)
  1. Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja lisää sitruunamehu, etikka, sokeri, suola ja pippuri.
  2. Nuiji kaali notkeaksi ja mehukkaaksi esim. perunansurvimella.
  3. Huuhtele ja suikaloi sipuli. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  4. Sekoita kaaliseokseen sipuli, porkkana ja basilikasilppu.
  5. Nosta seos jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
  6. Sekoita ranskankerma tai kasviskerma kaaliseoksen joukkoon juuri ennen tarjoilua.
  7. Nauti salaattia leivän kanssa tai uusien perunoiden ja esim. grillatun halloumijuuston lisukkeena.





Viite