Hernetäyte tortilloille
14.4.2009 12.53
Saara Törmä
Vihreän Langan herne-sundalin innoittama tortillatäyte on takuuvarma, helppo ja edullinen menestys.
Noin 4 hengelle
- 2,5 dl kuivattuja herneitä tai 400 g pakasteherneitä
- 250 g punasipulia
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl chilimausteseosta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
-
Jos käytät kuivatuja herneitä, liota niitä vedessä yön yli. Vaihda vesi ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä, mutta pysyvät vielä hyvin kasassa.
-
Silppua punasipuli.
-
Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit pehmeiksi.
-
Kumoa joukkoon valutetut herneet tai pakasteherneet. Lisää chilimausteseos, soijakastike, etikka, suola ja pippuri.
-
Kääntele, kunnes enin neste on haihtunut.
-
Nauti herneitä tortilloiden tai itse tehtyjen spelttitortilloden täytteenä. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi salsa ja ruokajugurtti tai tofukermaviili.