Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tulinen hummus

Saara Törmä

Tulinen hummus.
Jotain tavallista. Joululaatikoista yliannostuksen saanut kansalainen tarvitsee hummusta. Saara Törmä

Jotain tavallista. Joululaatikoista yliannostuksen saanut kansalainen tarvitsee hummusta.

19.12.2008 13.03

Saara Törmä

Jouluruokien jälkeen tekee mieli jotain raikasta ja jotain tulista. Simppelit juurestikut ja tulinen, pähkinäinen hummus ovat sopivaa naposteltavaa viimeistään tapaninpäivänä.

  • 1 tlk (n. 400/250 g) kikherneitä
  • 75 g pekaanipähkinöitä paahdettuna
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl vettä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2–2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • noin 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  1. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää chilitahnaa maistellen, sillä tahnoissa- ja tahnansietokyvyissä on eroja.
  2. Nauti porkkanatikkujen tai esim. hapankorppusipsien kanssa.




Viite