Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Punakaalisalsa

15.12.2008 11.03

Saara Törmä

  • 400 g punakaalia silputtuna
  • 1/2 dl luomusitruunan mehua
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 dl korianteria tai basilikaa silputtuna
  • 1 tl chilimausteseosta
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • tabascoa tai cayennenpippuria maun mukaan
  • mustapippuria
  1. Mittaa kulhoon hienoksi silputtu punakaali. Lisää sitruunamehu, sokeri ja suola. Nuiji kaalia esimerkiksi perunasurvimella, jotta kaali notkistuu.
  2. Lisää kaalin joukkoon loput aineet ja kääntele seos tasaiseksi. Nosta salsa jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  3. Tarkista maku ja lisää halutessasi tabascoa tai cayennenpippuria. Tarjoa salsaa pikkujouluissa hapankorppusipsien kanssa.




Viite