Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Punakaalisalsa
15.12.2008 11.03
Saara Törmä
- 400 g punakaalia silputtuna
- 1/2 dl luomusitruunan mehua
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 porkkana raastettuna
- 1 sipuli silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 dl korianteria tai basilikaa silputtuna
- 1 tl chilimausteseosta
- 1 tl kuivattua basilikaa
- tabascoa tai cayennenpippuria maun mukaan
- mustapippuria
- Mittaa kulhoon hienoksi silputtu punakaali. Lisää sitruunamehu,
sokeri ja suola. Nuiji kaalia esimerkiksi perunasurvimella, jotta kaali
notkistuu.
- Lisää kaalin joukkoon loput aineet ja kääntele seos tasaiseksi.
Nosta salsa jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi tabascoa tai cayennenpippuria. Tarjoa salsaa pikkujouluissa hapankorppusipsien kanssa.