Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Spelttitortillat
29.2.2008 0.00
Saara Törmä
4 kpl
- 1 dl spelttijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 3/4 tl vettä
- 2 rkl suolaa
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
- Lisää öljy ja vesi.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja vaivaa sitä muutaman minuutin ajan.
- Annan taikinan levätä 15 minuuttia.
- Jaa taikina neljään osaan. Kauli pala kerrallaan ohueksi letuksi.
Ripota pöydälle tarvittaessa jauhoja.
- Kääri lettu varovasti kaulimen ympärille ja nosta kuumalle, kuivalle,
pinnoitetulle pannulle. Paista lettu molemmin puolin ruskeapilkulliseksi.
- Kumoa kuuma tortilla lautaselle ja sivele se heti molemmin puolin
vedellä. Nosta päälle toinen lautanen. Tee kaikki tortillat näin, pinoa
ne päällekäin, jotta ne pysyvät pehmeinä.
- Tee tortilloista esim. quesadilloja.
sinkkuruoka