Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Lasse Leipola
Ruoka turvassa? Edellisen kauden satoa sambialaisen maalaiskylän maissivarastossa.
7.5.2012 13.46
oma ruokatuotanto on yksi Afrikan kehitysmaiden suurimmista haasteista. Ulkoministeriön rahoittaman ja maa- ja elintarviketalouden tutkimuslaitos MTT:n koordinoiman FoodAfrica-ohjelman tavoitteena on parantaa ruokaturvaa seitsemässä Afrikan maassa.
”Afrikka on maanosa, joka pystyy ruokkimaan oman väestönsä ja enemmänkin, jos panostetaan riittävästi maatalouden ja elintarvikejalostuksen kehittämiseen ja kohdennetaan toimet oikein”, ohjelman johtaja Hannu Korhonen sanoo.
Hankkeessa tarjotaan koulutuksen, neuvonnan ja tutkimuksen kautta uutta tietoa ja työkaluja, joiden avulla paikalliset tutkijat, viranomaiset ja viljelijät voivat parantaa ruokaturvaa.
Tarkoituksena on myös tutkia ja kehittää ruokaturvaan vaikuttavia tekijöitä, kuten maaperän hivenaineiden puutoksia, maidontuotannon lisäämistä karjanjalostuksen avulla, ravitsemuksen parantamista monipuolisemman ruokavalion avulla, hometoksiinien aiheuttamien terveysriskien pienentämistä ja IT-teknologian hyödyntämistä elintarvikkeiden ja raaka-aineiden markkinoinnissa.
Vuoteen 2015 jatkuvan ohjelman budjetti on 11,7 miljoonaa euroa.
ruoka 
Tweet