Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Emilia Pippola
Hittipottu. Luomutuotteet ovat entistä suositumpia myös ammattilaisten keskuudessa.
26.3.2012 15.04
Ruuanlaiton ammattilaiset ovat lisänneet luomutuotteiden käyttöä. Luomutuotteiden suosio on ollut jo pitkään tasaisessa kasvussa myös tavallisten kotitalouksien ostoksissa.
Tuoreen selvityksen mukaan luomutuotteita edes joskus luomua käyttävien suurkeittiöiden osuus on noussut vuodessa 43 prosentista 61 prosenttiin. Ravintoloista peräti 28 prosenttia ilmoittaa käyttävänsä luomua päivittäin.
Kaikista keittiöistä päivittäin luomua käyttävien osuus on kuitenkin edelleen varsin pieni, vaikka se kasvoikin vuosina 2010–2011 neljästä kuuteen prosenttiin.
Taloustutkimuksen viime syksynä tekemään Suurkeittiötutkimukseen vastasi 668 yli 50 annosta vuorokaudessa valmistavaa keittiötä.
Tweet