Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Luomuperunaa.
Hittipottu. Luomutuotteet ovat entistä suositumpia myös ammattilaisten keskuudessa.Emilia Pippola

Hittipottu. Luomutuotteet ovat entistä suositumpia myös ammattilaisten keskuudessa.

Luomu entistä suositumpaa myös suurimmissa keittiöissä

26.3.2012 15.04

Lasse Leipola

Ruuanlaiton ammattilaiset ovat lisänneet luomutuotteiden käyttöä. Luomutuotteiden suosio on ollut jo pitkään tasaisessa kasvussa myös tavallisten kotitalouksien ostoksissa.

Tuoreen selvityksen mukaan luomutuotteita edes joskus luomua käyttävien suurkeittiöiden osuus on noussut vuodessa 43 prosentista 61 prosenttiin. Ravintoloista peräti 28 prosenttia ilmoittaa käyttävänsä luomua päivittäin.

Kaikista keittiöistä päivittäin luomua käyttävien osuus on kuitenkin edelleen varsin pieni, vaikka se kasvoikin vuosina 2010–2011 neljästä kuuteen prosenttiin.

Taloustutkimuksen viime syksynä tekemään Suurkeittiötutkimukseen vastasi 668 yli 50 annosta vuorokaudessa valmistavaa keittiötä.

ruoka  luomu 


Lisää aiheesta:



Viite