Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Wikimedia Commons
Lähiruuan rajat. Tuore selvitys ehdottaa, että lähiruuan on tultava maakunnan rajojen sisäpuolelta.
6.3.2012 13.59
Lähiruoka-käsitettä on pidetty ongelmallisena sen epämääräisen määritelmän vuoksi. Esimerkiksi Stockmann on myynyt lappilaista poroa Helsingissä lähiruokana. Tänään tiistaina luovutettu lähiruokaselvitys esittää, että lähiruoka määriteltäisiin paikallisruoaksi, eli sen tulisi olla tuotettu saman maakunnan alueella.
”Lähiruuan määritelmä on ollut kymmenkunta vuotta ristiriitainen ja sitä on vatvottu. Oli selvää, että lähiruokaselvitystä ei voi tehdä ilman selkeää määritelmää, mitä lähiruualla tarkoitetaan”, sanoo selvitystyötä vetänyt elintarvikealan asiantuntija Seija Kurunmäki maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa.
Selvitys on pohjana hallituksen lähiruokaohjelmalle.
”Hallitus on sitoutunut lähiruuan ja luomun edistämiseen ja keinoja alkaa olla koossa kiitettävästi. Ajan henki on, että ruuan arvoista keskustellaan. Lähi- ja luomuruokaohjelmien kautta keskustelu lisääntyy ja kääntyy teoiksi koko ruokaketjussa”, selvityksen vastaanottanut maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok) sanoo.
Tweet