Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
9.11.2011 16.00
Karkkilalainen Kiven Säästöpossu on valittu vuoden 2011 luomuyritykseksi. Kyseessä on sianlihan tuotantotila, jolla on myös tilateurastamo.
Vuonna 1991 toimintansa aloittanut sikatila siirtyi luomuun vuonna 1999. Maatilan peltoja on viljelty luomuna jo vuodesta 1989.
”Luomu tarvitsee edelläkävijöitä, jotka osaavat myös tuoda esiin, mitä luomutuotanto on ja mihin siinä pyritään”, varapuheenjohtaja Jukka Lassila perustelee Luomuliiton tiedotteessa.
Kiven Säästöpossu on erikoistunut luomulihan suoramyyntiin kotitalouksille. Yritys myy noin 40-kiloisia possunpuolikkaita ja puolet pienempiä possukasseja. Tarjolla on myös kinkkuhotelli, johon ostetut lihat voi jättää, jos ne eivät omaan jääkaappiin mahdu.
Tarja-Leena ja Seppo Kiven perustama maatila siirtyi vuonna 2005 Reetta Kivelle ja Timo Kolille. Tila toimii yhä ilman ulkopuolista henkilöstöä.
ruoka  luomu  lihateollisuus 
Tweet