Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Laura Rämö
Puhtaampaa. EU-alueella tutkittiin vuonna 2009 lähes 70 000 elintarviketta.
9.11.2011 11.39
EU-maissa syötävästä ruuasta löytyy entistä vähemmän torjunta-aine- ja ympäristömyrkkyjäämiä. Euroopan ruokaturvallisuusvirasto EFSA:n mukaan vuonna 2009 tutkituista ruoka-aineista 97,4 prosenttia pysyi sallittujen rajojen sisällä. Edellisvuoteen verrattuna kasvua on yksi prosenttiyksikkö.
Selvitykset koskevat kaikkia EU-maita sekä Norjaa ja Islantia. Yhteensä 68 000 näytteestä etsittiin 834 kemikaalia.
Kansallisten selvitysten lisäksi EU on myös itse selvittänyt tiettyjen elintarvikeryhmien pitoisuuksia. Turvarajat ylittäneiden elintarvikkeiden osuus laski näissä ryhmissä 1,4 prosenttiin. Kun vastaavat tuoteryhmät tutkittiin edellisen kerran vuonna 2006, oli rajat ylittäneiden tuotteiden osuus 4,4 prosenttia. EU:n omissa selvityksissä otettiin yhteensä 10 553 näytettä.
Turvarajat ylittyivät yli neljä kertaa useammin ulkopuolelta tuoduissa elintarvikkeissa kuin Euroopassa tuotetuissa.
ruoka 
Tweet