Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Ohratto
5.4.2007 17.26
Saara Törmä
6 annosta
- 2 sipulia, n. 200 g
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 1/2 dl selleriä raasteena, n. 100 g
- öljyä paistamiseen
- 4 1/2 dl ohrasuurimoita
- 1 1/2 dl valkoviiniä
- n. 12 dl kasvislientä, esim. kuutioista
- suolaa ja mustapippuria
- 50 g voita tai margariinia
- 100 g voimakasta kovaa juustoa
- 2 1/2 dl erilaisia pähkinöitä,
- manteleita tai siemeniä
- Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta selleri karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota kasvikset pehmeiksi.
- Lisää kattilaan ohrasuurimot ja kääntele seosta muutaman minuutin ajan.
- Kaada joukkoon valkoviini sekä kuuma kasvisliemi. Mausta alustavasti suolalla ja pippurilla.
- Anna ohraton poreilla kannen alla hiljakseen noin 40 minuutin ajan. Sekoittele seosta toisinaan.
- Ohraton kypsyessä kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kumoa pähkinät pannulle ja kääntele niitä, kunnes ne saavat väriä. Mausta pähkinät suolalla ja siirrä ne kulhoon odottamaan.
- Kun ohrasuurimot ovat kypsiä, mutta niissä on vielä hiukan puruvastusta, lisää joukkoon voi sekä juustoraaste. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai vettä. Ohraton on tarkoitus olla pehmeää. Kääntele seos tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Kumoa pähkinät ohraton pinnalle. Nauti heti.